فروش اقساطی خودرو اگر ماشین‌مان در یک اتوبان بزرگ خراب شد، چه باید بکنیم؟ - کار ویترین

اگر ماشین‌مان در یک اتوبان بزرگ خراب شد، چه باید بکنیم؟

اگر ماشین‌مان در یک اتوبان بزرگ خراب شد، چه باید بکنیم؟

اگر لاستیک ماشین‌تان پنچر شد، صداهای عجیب تولید کرد، بیش از حدّ گرم شد یا چراغ‌های هشدار آن چشمک زد، هیچوقت نشانه‌ی خوبی نیست ولی اگر این موارد، در یک اتوبان اصلی، جادّه‌ی شریانی و یا آزادراه پر از ترافیک اتّفاق بیوفتند،‌ می‌توانند بر استرس شما بیافزایند.

خراب شدن ماشین در یک خیابان خلوت در حومه‌ی شهر یک چیز است و به وقوع پیوستن آن در یک جادّه‌ی شلوغ با ترافیک عبوری، یک چیز دیگر و سطحی کاملاً متفاوت از مشکل و خطر را ایجاد می‌کند.

دانستن اینکه در چنین وضعی چکار باید کرد، می‌تواند یک مسئله‌ی مرگ و زندگی باشد؛ هم برای شما و سرنشینان خودرو و هم افرادی که در حال کمک به شما هستند و نیز، همه‌ی افرادی که در حال استفاده از جادّه‌اند.

اگر شما در امداد جادّه‌ایِ Budget Direct عضویّت داشته باشید، می‌توانید مطمئن باشید که پیمانکاران جادّه‌ای باتجربه‌ی، ما قادر به کمک به شما هستند و به نجات رانندگان گیر کرده در مکان‌های ناامن، عادت دارند.

پیشگیری بهتر از درمان است

خراب شدن خودرو در جادّه، به دلایل زیادی می‌تواند رخ دهد ولی،‌ طبق اطّلاعات AA (یک شرکت بیمه‌)، ۴ عامل اصلی خراب شدن خودروها در جادّه، عبارتند از:

باتری خالی (یا خراب)

باتری‌های خودرو، طول عمر محدودی دارند و با کوچک‌ترین مشکلی،‌ کارکرد خود را از دست می‌دهند. اگر شما فقط در مسافت‌های کوتاه سفر می‌کنید، ممکن است باطری شما زمان کافی برای شارژ مجدّد را نداشته باشد. اتّصال نامناسب گیره‌ها و خوردگی در ترمینال‌ها نیز، جزو مشکلات رایج باطری‌ها هستند.

سالی دوبار انجام دادن تست پیشگیرانه روی باطری، می‌تواند احتمال خرابی آن را کاهش دهد. این تست را می‌توان در مکانیکی‌های محلّی انجام داد.

اگر باطری‌تان خراب شد و خواستید خودتان آن را تعویض کنید، راهنمای ما برای انجام این کار را مطالعه کنید.

پنچری (یا آسیب به) لاستیک

به طور منظّم، میزان باد و ضخامت لاستیک‌های خود را چک کنید، از موانع و چاله‌ها در جادّه اجتناب کنید و نیز بهتر است که برای خرید تایرهای جدید، تا زمان صاف شدن قبلی‌ها منتظر نمانید؛ چون اگه صاف باشند، دارید امنیّت‌تان را به خطر می‌اندازید.

می‌توانید با خواندن راهنمای ما برای تعویض تایر خودرو، خودتان برای این پیشامد آماده کنید.

خرابی در دینام

اگر دینام شما از کار بیوفتد، در بیشتر موارد شما یک چراغ هشدار روی صفحه‌ی داشبورد دریافت خواهید کرد. کاهش سریع قدرت باتری (مثل ضعیف شدن نور چراغ‌ها) و افزایش دمای موتور نیز از علائم وجود مشکلات در دینام است. اگر این چراغ قرمز را روی صفحه‌ی خودرو دیدید، بهتر است هرچه زودتر دینام خود را نزد متخصّص برده و چک کنید.

مدیریّت سوخت

تعداد رانندگانی که سوخت اشتباهی را وارد خودروی خود می‌کنند، شگفت‌انگیز است. رانندگان زیادی هم هستند که وقتی آمپر سوخت‌شان به خالی نزدیک می‌شود، همچنان زدن بنزین را به تعویق می‌اندازند. تمام شدن بنزین در ساعت شلوغی بزرگراه نه برای شما و نه برای افراد دیگری که مثل شما در حال استفاده از مسیر هستند، جالب نیست و البتّه می‌توان از آن پیشگیری کرد.

بهترین راه‌حلّ برای خرابی ماشین، تعمیر و نگه‌داری مناسب است: اگر مایعات یک خودرو به اندازه کافی بالا باشد، باتری و چرخ‌ها در شرایط خوب نگه‌داری شوند و خودرو به طور منظّم سرویس شود، احتمال از کار افتادن آن، بسیار پایین‌ می‌آید. بهتر است همیشه یک کیف لوازم اضطراری نیز در خودرو داشته باشید.

وقتی خرابی خودرو در بزرگراه برایتان اتّفاق افتاد

داشتن واکنش مناسب به هنگام خرابی خودرو در یک جادّ‌ه‌ی شلوغ می‌تواند شما و دیگران را در امنیّت نگه دارد، ناراحتی را برای دیگر رانندگان کاهش دهد و روند دریافت کمک را سرعت بخشد. اگر خودروی شما مشکل واضح و آشکاری دارد، به دنبال یک لاین توقّف اضطراری بگردید تا بتوانید با خیال راحت‌تری توقّف کنید. اگر چنین لاینی وجود ندارد، خودرو را به شانه‌ی جادّه بکشید و تا آنجا که به لحاظ ایمنی جا دارد، به سمت چپ بروید.

اگر سرعت خودرویتان، به حدّی پایین‌تر از سرعت متوسّط ترافیک رسیده است، چراغ‌های هشدارتان را روشن کرده و به دیگر رانندگان اطّلاع دهید. وقتی خودرو متوقّف شد، ترمز دستی را بکشید و جهت چرخ‌های جلو را به سمت کناره‌ی جادّه تنظیم کنید تا اگر خودرویی از پشت با شما برخورد کرد، خودروی شما به سمت خودروهای جلویی پرتاب نشود. در نور کم، چراغ‌هایتان را روشن بگذارید تا سطح دید افزایش یابد.

ترک کردن یا ترک نکردن خودرو

اگر توانسته‌اید در مکانی نسبتاً امن و دور از ترافیک پارک کنید، بهترین کار این است که در داخل خودرو بمانید و کمربند ایمنی خود را بسته و درها را  قفل کرده و پنجره‌ها را ببندید تا کمکی که درخواست کرده‌اید، از راه برسد. از خودتان بپرسید که آیا دلیل قانع‌کننده‌ای برای ترک خودرو وجود دارد؟ اگر تصمیم به ترک خودرو گرفتید،‌ تنها زمانی اینکار انجام دهید که ترافیک عبوری را چک کرده‌اید و می‌دانید که در امنیّت هستید.

اگر جلیقه‌ی ایمنی با دید بالا (شبرنگ) در خودرویتان دارید (که سرمایه‌گذاری مناسبی در جهت ایمنی است)،‌ آن را بپوشید. اگر می‌توانید از سمت سرنشین جلو از خودرو خارج شوید که به دور از ترافیک است. اگر خروج از خودرو ایمن نیست، در داخل بمانید. هیچگاه با پای پیاده سعی نکنید از عرض یک جادّه‌ی شلوغ عبور کنید چون ارزش ریسکش را ندارد.

اگر خودرو را ترک کرده‌اید،‌ حتماً پشت هر موانع جادّه‌ای که پیدا می‌کنید بایستید و تا جای ممکن، از جادّه دور بمانید. هیچگاه بین ماشین‌ها، پشت آنها و هرجایی نزدیک ترافیک عبوری یک بزرگراه شلوغ نایستید و حرکت نکنید. خودروهای در حال نزدیک شدن، ممکن است ۱۰۰ کیلومتر در ساعت، سرعت داشته باشند؛ به این معنی که آنها زمان بسیار کمی برای واکنش نشان دادن به وضعیّت خرابی خودروی شما خواهند داشت.

اگر ماشین‌مان خراب شد، به چه کسی زنگ بزنیم؟

از تلفن‌همراه خود برای درخواست کمک استفاده کنید امّا، صبر کنید تا به طور ایمن، در کنار جادّه متوقّف شوید و تا حدّ امکان، از جادّه نیز دور شوید.

اگر تلفن‌همراه ندارید، در صورت وجود، کنار یکی از تلفن‌های اضطراری کنار جادّه توقّف کنید. این‌ تلفن‌ها در طول بسیاری از آزادراه‌ها قرار گرفته‌اند و شما را مستقیماً به اپراتوری متّصل می‌کنند که موقعیّت شما را می‌داند و می‌تواند به شما بیشتر کمک کند.

اینکه شما برای کمک به چه کسی زنگ می‌زنید، بستگی به موقعیّت و وضعیّت شما دارد. در مواقع اضطراری شدید، فوراً با شماره‌ی ۰۰۰ تماس بگیرید. اگر وضعیّت شما ناشی از یک تصادف بوده است، لازم است با پلیس، جرثقیل یدک‌کش و/یا شرکت بیمه‌ی خود تماس بگیرید.

هیچ مطلب مرتبطی وجود ندارد .

نظرات کاربران 0

*
*