فروش اقساطی خودرو مقایسه پژو 207 صندوقدار با دنا پلاس - کار ویترین

مقایسه پژو ۲۰۷ صندوقدار با دنا پلاس

مقایسه پژو ۲۰۷ صندوقدار با دنا پلاس

 برخلاف محبوبیت فوق العاده بالای شاسی بلندها و کراس اورها در کشورهای مختلف و بازارهای خودرویی جهانی متفاوت، در ایران مدل‌های سدان همچنان از محبوبیت بسیار بالایی در بازار برخوردار هستند. از سویی دیگر، در بازار خودروهای داخلی همیشه مدل‌های فرانسوی محبوبیت بسیار بالایی نزد مردم ایران داشته‌اند و جدیدترین مدل فرانسوی‌ها که مدتی است پس از کش و قوس‌های فراوان بالاخره توانست وارد بازار شود، پژو ۲۰۷ صندوق دار می‌باشد. از سوی دیگر، خودروی دنا به عنوان پروژه تکمیلی خودروی ملی از زمان ورودش به بازار طی چند سال اخیر، همواره با استقبال بسیار خوب مردم مواجه بوده است. در مطلب مقایسه‌ای امروز وب سایت کارویترین، قصد داریم این دو خودرو را به صورت تخصصی در بخش‌های مختلف با یکدیگر مقایسه کنیم. لطفاً در ادامه مطلب با کارویترین همراه باشید.

بررسی تخصصی پژو ۲۰۷ و دنا پلاس، دو خودروی محبوب کشور

خودروی پژو ۲۰۷ صندوق دار نخستین بار اوایل سال ۱۳۹۶ رونمایی شد و اسفند همان سال بود که در اولین پیش فروش خود توانست فروش فوق العاده خوبی را تجربه کند. در سری نخست پیش فروش‌ها ایران خودرو متعهد شده بود تا نخستین نمونه‌های این خودرو را خرداد سال ۱۳۹۷ تحویل مشتریان بدهد، ولی همان طور که احتمالاً اطلاع دارید، نخستین سری ۲۰۷ صندوق دارهای فروخته شده همین چند ماه پیش تحویل مشتریان شدند. در حال حاضر، با قیمتی حدوداً ۱۳۳ میلیون تومانی، پژو ۲۰۷ صندوق دار محبوبیت خوبی در بازار خودروی کشورمان دارد.

دنا پلاس از سویی دیگر به عنوان نسخه فیس لیفت دنای معمولی، اردیبهشت سال ۱۳۹۶ بود که در کنار پژو ۲۰۷ صندوق دار، به عنوان یک محصول جدید شرکت ایران خودرو رونمایی شد. دنا پلاس گرچه خیلی زودتر از پژو ۲۰۷ صندوق دار توانست روانه بازار شود، ولی این خودرو در حال حاضر فقط در نسخه دنده دستی روانه بازار شده و هنوز خبری از مدل اتوماتیک آن نیست. در بازار امروز خودرو، دنا پلاس قیمتی حول و حوش ۱۲۵ میلیون تومان دارد.

بررسی پژو 207 اتوماتیک جدید

بررسی طراحی بدنه پژو ۲۰۷ صندوق دار

میان ایرانی‌ها کم‌تر کسی را می‌توانید پیدا کنید که پژو ۲۰۶ را نشناسد، خودروی هاچ بک دوست داشتنی فرانسوی‌ها که با ورود به بازار ایران توانست تحول زیادی ایجاد کند و چند سال بعد، شاهد ورود نسخه صندوق دار آن به بازار بودیم. همین موضوع در مورد پژو ۲۰۷ نیز صدق می‌کند، خودرویی که مدل صندوق دارش چند ماهی است وارد بازار کشورمان شده است. در مورد طراحی بدنه، پژو ۲۰۷ صندوق دار قطعاً حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

در بخش جلو، اگر مستقیم از روبرو به آن نگاه کنید، امکان تشخیص این که با پژو ۲۰۷ صندوق دار طرف هستید یا هاچ بک ممکن نخواهد بود. چراغ‌های جلوی زیبا در کنار لوگوی بزرگ پژو نمای زیبایی به این بخش داده‌اند. در این قسمت خبری از جلوپنجره ۲۰۶ مانند نیست و طراحان شرکت جلوپنجره و دریچه‌های ورودی هوایی پایینی را به هم متصل کرده‌اند. از دیگر موارد قابل توجه این بخش می‌توان به مه شکن‌های موجود در دو گوشه سپر اشاره کرد.

از کناره‌ها اگر به خودرو نگاه کنید، شکل کلی بدنه مشابه ۲۰۶ صندوق دار بوده و البته برخی تفاوت‌ها میان آن‌ها وجود دارد. از آن جمله می‌توانیم به شکل متفاوت نمای کناری چراغ‌های جلو، رینگ‌ها و باله عقب نصب شده روی صندوق اشاره کنیم. در بخش عقب نیز اوضاع به مانند کناره‌ها بوده و مواردی مانند باله عقب، نوار کرومی بالای پلاک، دو چراغ مه شکن روی سپر و انحناهای زیبای قسمت پایینی سپر بسیار به چشم می‌زنند.

نقد و بررسی دنا پلاس، طراحی، مشخصات و ویژگی های فنی

دنا پلاس را در واقع می‌توان نسخه فیس لیفت جزئی از خودروی دنا دانست. با این اوصاف، نباید منتظر تغییرات بسیار زیاد و دراماتیک روی این خودرو باشید. به اعتقاد برخی، خودروی دنا پلاس زیباترین خودروی طراحی شده توسط ایران خودرو است و ما نیز خیلی نمی‌توانیم با این ادعا مخالفت کنیم. طراحی متفاوت و جسورانه که ظاهری خشن به دنا پلاس بخشیده را قطعاً تاکنون روی هیچ خودروی ایرانی دیگری ندیده بودیم.

در بخش جلو، مهم‌ترین تغییرات آن در قیاس با دنا معمولی اضافه شدن یک بخش مشکی رنگ به فاصله بین جلوپنجره و بخش پایینی سپر می‌باشد که جلوپنجره را اندکی بزرگ‌تر نشان می‌دهد. اضافه شدن چراغ‌های LED دیلایت نیز توانسته ظاهری متفاوت‌تر به نسبت دنا معمولی به این خودرو بدهد. طراحی عضلانی کاپوت نیز به نوبه خود ظاهر دنا پلاس را بسیار زیبا کرده است.

نقد و بررسی دنا پلاس و ویژگی های فنی

در طراحی ظاهری دنا پلاس، بیشترین تغییرات را در کناره‌ها مشاهده می‌کنیم، جایی که با حذف خط طراحی روی بدنه خسته کننده دنای معمولی، شاهد استفاده از یک خط طراحی متفاوت هستیم که گلگیر جلو را در یک مسیر زاویه دار به بخش انتهایی خودرو متصل می‌کند. دستگیره درهای کرومی، در کنار طرح متفاوت لچکی‌های شیشه عقب همه نشان از تلاش ایران خودرو برای متفاوت‌تر کردن دنا پلاس دارند.

بخش عقب دنا پلاس را شاید بتوان کم تغییر ترین قسمت این خودرو در قیاس با دنا معمولی دانست. تنها تفاوت میان دو مدل تغییر گرافیک چراغ‌های عقب است که کمی ظاهر آن را بهتر کرده‌اند. به طور کلی، شکل چراغ‌های عقب هیچ نوع هماهنگی با دیگر بخش‌های طراحی بدنه دنا پلاس نداشته و قطعاً ایران خودرو در این بخش می‌توانست بهتر عمل کند.

طراحی کابین پژو ۲۰۷ صندوقدار

در صورتی که قبلاً داخل کابین پژو ۲۰۷ نشسته باشید، قطعاً با وارد شدن به داخل کابین پژو ۲۰۷ صندوق دار هیچ حس و حال متفاوتی را تجربه نخواهید کرد. در واقع، طراحی کابین هر دو خودرو کاملاً مشابه هم هستند و طراحان ایران خودرو حتی زحمت تغییرات حداقلی را هم به خود نداده‌اند. داخل کابین پژو ۲۰۷ صندوق دار، اولین چیزی که به شدت جلب توجه می‌کند صفحه نمایش لمسی ۷ اینچی تبلت مانند آن است که دقیقاً بالای دریچه‌های ورودی سیستم تهویه مطبوع قرار دارد.

طراحی کلی داشبورد خوب بوده و ارگونومی بسیار خوبی نیز دارد. طراحی غربیلک فرمان نیز بسیار زیبا بوده و با دکمه‌های کنترلی که روی خود دارد، قطعاً پاسخ گوی اکثر نیازهای راننده خواهد بود. در مورد طراحی صفحه کیلومترها و آمپرها قطعاً ایران خودرو می‌توانست کاری بیشتر از این سرعت سنج و دورسنج‌های قدیمی انجام بدهد.

داخل کابین پژو 207، طراحی داخلی

نقد و بررسی دنا پلاس

همان طور که گفتیم، دنا پلاس به عنوان فیس لیفت جزئی دنا معمولی روانه بازار شده است، ولی این تغییرات برخلاف خودروسازهای خارجی فقط محدود به بدنه هستند و داخل کابین، خبری از هیچ نوع تغییر نیست. البته، فقط یک تفاوت بین کابین دنا پلاس و معمولی وجود دارد که اضافه شدن سانروف برقی است. این سانروف به همراه دکمه‌های کنترلی‌اش روی سقف قرار گرفته و تا حدودی توانسته حس و حال متفاوت‌تری به دنا پلاس بدهند.

در طراحی کنسول مرکزی، صفحه نمایش لمسی خودرو بسیار به چشم می زند و دریچه‌های ورودی هوای باریک کنار آن، در کنار تریم طرح چوب توانسته‌اند عنوان زیباترین کابین بین محصولات ایرانی را برای دنا پلاس به ارمغان بیاورند. طراحی صفحه کیلومتر و آمپرهای دنا پلاس در قیاس با ۲۰۷ صندوق دار مدرن‌تر بوده و فرمان نیز ظاهر نسبتاً خوبی دارد.

بررسی تجهیزات و امکانات رفاهی پژو ۲۰۷ صندوق دار

زمانی بود که در میان خودروهای تولید داخل، خبری از چیزی به نام آپشن وجود نداشت. با هجوم خودروهای چینی به بازار کشورمان بود که خودروسازهای داخلی مانند ایران خودرو به تکاپو افتادند و این روزها شاهد ارائه برخی آپشن های پایه روی محصولات داخلی هستیم. پژو ۲۰۷ صندوق دار نیز از این قاعده مستثنی نیست و شاهد ارائه امکانات، تجهیزات و آپشن های خوبی روی آن هستیم که از آن جمله می‌توانیم به

  • USB، GPS، DVD و بلوتوث موبایل، ۴ عدد بلندگو،
  • خروجی آمپلی فایر
  • پورت ورودی سیستم صوتی اضافی
  • آنتن اکتیو
  • فرمان برقی
  • کلیدهای کنترل روی فرمان (MFC)
  • فرمان تلسکوپی
  • تهویه مطبوع اتوماتیک
  • صندلی عقب مجهز به ایزوفیکس
  • صندلی راننده قابل تنظیم در شش جهت به صورت دستی و صندلی شاگرد قابل تنظیم در چهار جهت به صورت دستی
  • صندلی عقب تاشو دو تکه (۱/۳-۲/۳)
  • پشت سری جلو و عقب قابل تنظیم
  • آینه‌های جانبی برقی تاشو گرم‌کن دار
  • شیشه بالابر برقی جلو و عقب
  • چراغ مه شکن جلو و عقب
  • قابلیت تنظیم ارتفاع نور چراغ جلو از داخل خودرو
  • دیلایت
  • سیستم روشنایی ترک هوم (Follow Me Home)

از دیگر ویژگی های این خودروی محبوب می توانیم به تریم خاکستری، سنسور دنده عقب، دوربین دید عقب، سیستم قطع کن سوخت، کروز کنترل، امکان دسترسی به صندوق عقب، اسپویلر عقب، کلید قفل کن و باز کن درب صندوق عقب و دماسنج روی داشبورد اشاره کنیم.

طراحی داخلی دنا، بررسی ویژگی های داخلی دنا

دنا پلاس په آپشن هایی دارد؟

دنا پلاس نیز به عنوان بهترین خودروی ایرانی حال حاضر بازار، از امکانات و تجهیزات بسیار خوبی بهره می‌برد. در شرایطی که رقبای چینی دنا پلاس آپشن ها و امکانات خوبی را در اختیار خریداران قرار می‌دهند، شرکت ایران خودرو برای عقب نماندن از قافله خودروی دنا پلاس را به مواردی مانند تهویه مطبوع اتوماتیک، کانال تهویه برای سرنشینان عقب، سیستم صوتی تصویری و مالتی مدیا دارای مانیتور تصویری لمسی با رهیاب (GPS) و بلوتوث موبایل، بلندگوهای جلو و عقب، تیوتر، غربیلک فرمان مجهز به کلیدهای کنترلی سیستم صوتی و بلوتوث موبایل، صندلی دارای روکش مخمل، صندلی راننده و سرنشین جلو به صورت تمام برقی (قابل تنظیم در ۸ جهت) اشاره کنیم.

امکانات و آپشن های رفاهی پژو 207 و دنا

البته مواردی مانند چراغ جلو جدید و دارای لامپ LED و طرح نئون و چراغ روز (Day Light)، تنظیم زاویه نور چراغ‌های جلو از داخل، چراغ عقب جدید و دارای لامپ LED، آینه‌های جانبی برقی، راهنمادار و تاشونده اتوماتیک، تنظیم شیشه بالابرهای جلو و عقب برقی، شیشه‌های سولار (ضد اشعه مضر UV)، سانروف، کروز کنترل، آنتن سقفی جدید (Shark fin) به همراه سیستم پشتیبانی از رهیاب، چراغ روشنایی فضای پایین پا در هنگام سوار و پیاده شدن، سیستم قطع سوخت خودکار، امکان نصب صندلی کودک در صندلی عقب (دارای استاندارد Isofix)، پشت سری صندلی‌های جلو با تنظیم ارتفاع و زاویه، دسترسی به صندوق عقب از داخل، زیر آرنجی جلو و عقب، سیستم روشنایی موقت در محیط‌های تاریک، بازکن قفل در صندوق عقب را نیز در بر دارد.

مقایسه ویژگی های ایمنی دنا پلاس و پژو ۲۰۷

معمولاً بحث ایمنی خودرو یکی از بخش‌هایی است که متاسفانه، اهمیت خیلی زیادی برای خریداران ایرانی ندارد. شاید به همین دلیل می‌باشد که برخلاف اکثر بازارهای خودروی جهانی، برای فروش یک مدل در ایران نیازی به تست تصادف معتبر نیست. همان طور که احتمالاً می دانید، پژو ۲۰۷ صندوق دار سال‌هاست در بازار چین فروخته می‌شود و اگر، برخلاف ادعای ایران خودرو، پژو ۲۰۷ صندوق دار بازار ایران مبتنی بر همین مدل ساخته شده باشد، می‌توان گفت که این خودرو ایمنی فوق العاده خوبی دارد.

موسسه ANCAP استرالیا در تست تصادف خود ۵ ستاره ایمنی به این خودرو داده است. از نظر سیستم ترمز هم ۲۰۷ صندوق دار وضعیت بسیار خوبی داشته و علاوه بر استفاده از ترمزهای دیسکی در همه چرخ‌ها، شاهد ارائه سیستم‌هایی مانند ترمز ضد قفل ABS، سیستم توزیع نیروی ترمز الکترونیکی EBD و سیستم ترمز اضطراری خودکار EBA هستیم. از دیگر تجهیزات ایمنی آن می‌توان به کیسه هوای راننده و سرنشین، سنسور دنده عقب، دوربین دید عقب، کمربند ایمنی جلو سه نقطه‌ای پیش کشنده، کمربند ایمنی عقب سه نقطه‌ای و چند مورد دیگر اشاره کرد.

خودرو دنا چطوره

سیستم های ایمنی دنا پلاس

همان طور که گفتیم، به دلیل عدم مطالبه گری ایرانی‌ها در مورد ایمنی خودروها، شرکت‌های خودروسازی ایرانی نیز بالطبع اهمیت چندانی به بحث ایمنی خودروها نمی‌دهند. از سوی دیگر، عدم شرکت در تست‌های تصادف موسسه‌های معتبر جهانی نیز مهر تاییدی است بر ایمنی نامعلوم خودروهای ایرانی! دنا پلاس به عنوان خودرویی که بر روی پلت فرم خودروی ملی ساخته شده، یکی از همین خودروهاست و نمی‌توان با اطمینان در مورد ایمنی اتاق صحبت کرد.

در بهترین حالت، اگر مهندسان ایران خودرو روی بهبود ایمنی خودرو کار کرده باشند، دنا پلاس را می‌توان خودرویی ایمن‌تر از سمند عنوان کرد. از جمله مهم‌ترین امکانات ایمنی دنا پلاس می‌توان به ترمزهای دیسکی خنک شونده در جلو، ترمزهای دیسکی عقب، ترمزهای ABS و EBD، سیستم ضد سرقت (ایموبلایزر)، سیستم هشداردهنده مرکزی ورود غیرمجاز، هشداردهنده موانع عقب، قفل مرکزی با ریموت کنترل رادیویی، کمربندهای ایمنی جلو سه‌نقطه‌ای با قابلیت تنظیم ارتفاع، دوربین دید عقب، ۴ عدد کیسه هوا (راننده و سرنشین جلو و جانبی) و یکی دو مورد دیگر اشاره کرد.

مشخصات دنا معمولی

کارایی و عملکرد دنا پلاس و پژو ۲۰۷، کدامیک گوی رقابت را از آن خود می کند؟

در ادامه این دو خودروی محبوب را به لحاظ کارایی و عملکرد باهم بررسی می کنیم.

عمکلرد و تست فنی پژو ۲۰۷ صندوق دار

شرکت ایران خودرو مدل پژو ۲۰۷ صندوق دار را با همان پیشرانه معروف TU5 خود روانه بازار کرده است. در مورد این پیشرانه گفتنی‌ها گفته شده و تقریباً اکثر خریداران ایرانی بازار با مزایا و معایب آن آشنا هستند. این موتور ۴ سیلندر خطی ۱۶ سوپاپ ۱٫۶ لیتری ۱۰۵ اسب بخار قدرت و ۱۴۲ نیوتن متر گشتاور داشته و به لطف گیربکس ۴ دنده اتومات و سیستم دیفرانسیل جلو، قادر است ظرف ۱۲٫۶ ثانیه سرعت خودرو را به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت افزایش دهد. از سویی دیگر، پژو ۲۰۷ صندوق دار طبق اعلام ایران خودرو حداکثر سرعتی برابر با ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت دارد. یکی از مزایای بزرگ موتور پژو ۲۰۷ صندوق دار مصرف خوب آن است که در حالت ترکیبی، ۷٫۳ لیتر بنزین مصرف می‌کند.

خودروی پژو ۲۰۷ صندوق دار در محور جلو از سیستم تعلیق مک فرسون با فنر پیچشی و در عقب، از سیستم بازویی با میله پیچشی استفاده می‌کند. به لطف این سیستم‌ها و همچنین فنربندی خوبی که دارد، پژو ۲۰۷ صندوق دار سواری نرم و راحتی را در اختیار شما قرار خواهد داد. فرمان برقی نرم این خودرو نیز هندلینگ خوبی برای آن به ارمغان آورده و از این نظر، بدون شک در کلاس خود پژو ۲۰۷ صندوق دار یکی از بهترین‌ها خواهد بود.

مشخصات فنی دنا و اپشن های رفاهی

ویژگی های فنی و موتوری دنا پلاس

به مانند پژو ۲۰۷ صندوق دار، دنا پلاس هم از یک پیشرانه نام آشنا بهره می‌برد. به منظور کاهش هزینه‌های تولید، ایران خودرو دنا پلاس را به موتور ۴ سیلندر خطی ۱۶ سوپاپ ۱٫۷ لیتری EF7 مجهز کرده که معرف حضور همه هست. این موتور با ۱۱۳ اسب بخار قدرت و ۱۵۵ نیوتن متر گشتاور صفر تا صدی ۱۳٫۵ ثانیه داشته و به کمک یک گیربکس ۵ دنده دستی و سیستم دیفرانسیل جلو قادر است حداکثر سرعت خودرو را به ۱۸۹ کیلومتر بر ساعت افزایش دهد. گرچه موتور EF7 در مقایسه با TU5 مصرف بیشتری دارد، ولی طبق اعلام ایران خودرو در حالت ترکیبی، به ازای هر صد کیلومتر رانندگی با دنا پلاس ۷٫۷ لیتر بنزین مصرف خواهید کرد.

ایران خودرو دنا پلاس را در محور جلو به سیستم تعلیق مک فرسون مجهز کرده و در عقب، شاهد استفاده از سیستم تعلیق فنر پیچشی برای آن هستیم. متاسفانه به دلیل قدیمی بودن این سیستم تعلیق، سواری دنا پلاس چندان نرم نبوده و به همین دلیل، در بیشتر اوقات تمام ناهمواری‌های جاده را احساس خواهید کرد. ناکارآمدی این سیستم تعلیق بیشتر در جاده و مخصوصاً در پیچ‌های تند خود را نشان می‌دهد. سیستم فرمان هیدرولیک آن نیز نرمی فرمان برقی ۲۰۷ صندوق دار را ندارد و به همین دلیل، هندلینگ آن نیز در قیاس با ۲۰۷ صندوق دار حرف‌های زیادی برای گفتن ندارد.

مشخصات پژو 207 معمولی، بررسی خدمات و امکانات دنا

پژو ۲۰۷ ارزش خرید بیشتری دارد یا دنا پلاس؟

همان طور که اشاره کردیم، پژو ۲۰۷ صندوق دار هم اکنون در بازار تهران به قیمت حول و حوش ۱۴۳ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود که قطعاً، برای خودرویی در این سطح واقعاً بالاست. نمونه‌های دست دوم با کارکرد تا ۱۰ هزار کیلومتر هم چون تازه این خودرو وارد بازار شده خیلی پیدا نمی‌شوند، ولی به طور کلی افت قیمت آن فعلاً کم بوده و باید منتظر بمانیم و ببینیم در آینده اوضاع آن به چه صورت خواهد بود.

در بازار خودروهای صفر کیلومتر، قیمت دنا پلاس و ۲۰۷ صندوق دار تقریباً مشابه هم بوده و هم اکنون، در بازار این خودرو به قیمتی معادل ۱۴۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود. در بازار دست دوم‌ها، مدل‌های با کارکرد تا ۱۰ هزار کیلومتر دنا پلاس را هم اکنون با قیمتی حول و حوش ۱۲۵ میلیون تومان می‌توانید خریداری نمایید.

نقد و بررسی دنا پلاس توربو

نتیجه گیری نهایی در بررسی دنا پلاس و پژو ۲۰۷

زمان زیادی نمی‌گذرد از روزهایی که می‌توانستید با پرداخت ۱۴۰ میلیون تومان، انواع خودروهای کره‌ای، ژاپنی و حتی اروپایی صفر کیلومتر را در بازار ایران خریداری کنید. در حالی که قیمت خودرو به شدت این روزها افزایش یافته و تورم شدیدی در بازار خودرو حاکم است، با چنین بودجه‌هایی گزینه‌های خرید به مدل‌هایی مانند پژو ۲۰۷ صندوق دار و دنا پلاس تقلیل یافته‌اند. این دو خودرو به عنوان محصولات ایران خودرو، قطعاً حرف‌های زیادی برای گفتن در مقابل رقبای چینی خود خواهند داشت. نظر شما در مورد پژو ۲۰۷ صندوق دار و دنا پلاس چیست؟ لطفاً نظرات خود را با کارویترین در میان بگذارید.

هیچ مطلب مرتبطی وجود ندارد .

نظرات کاربران 0

*
*