فروش اقساطی خودرو کارهایی که در مواقع خرابی خودرویتان باید انجام دهید - کار ویترین

کارهایی که در مواقع خرابی خودرویتان باید انجام دهید

کارهایی که در مواقع خرابی خودرویتان باید انجام دهید

خرابی خودرو دردسرساز است، اما شما وضعیت را بدتر نکنید. خرابی خودرو برای هر کسی ممکن است در هر زمانی اتفاق بیفتد: در وسط شهر، در مسیر کار، روبه‌روی خانه‌ی خودتان، در یک منطقه‌ی دورافتاده یا در کنار یک جاده‌ی شلوغ.

و این خرابی‌ها ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهند. باتری خالی، نقص مکانیکی، تمام شدن بنزین و پنچر شدن لاستیک نمونه‌هایی از این خرابی‌ها می‌باشند.

در مواقع خرابی خودرو، پیدا کردن جایی امن برای نگه داشتن خودرو می‌تواند یک چالش جدی باشد.

در یک نظرسنجی از راننده‌ها خواسته شد تا استرس‌زاترین سناریوهای خرابی خودرویشان را فهرست کنند. ۵۶ درصد از پاسخ‌دهندگان «خرابی در مسیر فرودگاه برای رسیدن به پرواز» را به عنوان استرس‌زاترین وضعیت عنوان کردند. موقعیت‌های ناخوشایند دیگر عبارت بودند از:

  • رانندگی در هوای بد (به ویژه در باران یا برف) – ۴۳%
  • رانندگی در خارج از کشور – ۳۱ درصد
  • رانندگی با خانواده یا فرزندان در خودرو – ۲۷ درصد
  • خرابی در یک بزرگراه شلوغ – ۲۷ درصد
  • خرابی در یک منطقه دور افتاده یا روستایی – ۲۳ درصد
  • خرابی خودرو در شب – ۲۳ ذرصد
  • خرابی خودرو در یک منطقه ناآشنا – ۱۷ درصد
  • خرابی هنگام تنها بودن در خودرو – ۱۵ درصد

شما با عضویت در امدادهای جاده‌ای می‌توانید از استرس ناشی از خرابی خودرو بکاهید.

بزرگ‌راه‌های شلوغ و جاده‌های باریک با شانه‌ی کم، مکان‌های خطرناکی برای وقوع خرابی‌اند. هنگامی که فضای کافی برای خارج شدن از جاده وجود ندارد یا اینکه برای رانندگان دیگر به وضوح قابل مشاهده نیستید، ممکن است خطرات جدی برای خود و رانندگان دیگر ایجاد کنید.

تحقیقات انجام شده مرگ و میرهایی را که پس از توقف خودروها در خط اضطراری رخ می‌دهندرا بررسی کرده و مشخص شد که برخورد کامیون‌های سنگین به خودروهای ساکن رایج‌ترین نوع حادثه است و احتمال وقوع این نوع حوادث برای مردان ۲۰ تا ۴۹ ساله بیشتر است.

با اینکه برای عده‌ای از ما تعویض لاستیک در شرایط عادی کار بسیار آسانی است، مواقعی پیش می‌آید که برای گرفتن کمک بهتر است با امدادهای جاده‌ای تماس بگیرید. یک کار ساده همیشه آنقدر ساده (یا ایمن) نیست؛ به ویژه زمانی که ترافیک روبه‌رو با سرعت بالایی از کنار شما می‌گذرد.

خودرویتان چرا خراب شده است؟

خودروها به دلایل مختلفی می‌توانند خراب شوند و البته شما نمی‌توانید تمام احتمالات را پیش‌بینی کنید. با این وجود، بهترین پادزهر برای خرابی خودرو، ایجاد آمادگی است. اکثر خرابی‌های خودرو کاملا قابل پیشگیری‌اند.

باتری‌ خالی یا معیوب یکی از اصلی‌ترین مشکلات خودروها است. اگر خوش‌شانس باشید، باتری جدید شما ممکن است ۳ تا ۵ سال کار کند. گاهی اوقات ممکن است تنها یک سال کار کند. شارژ باتری خودرو را دو بار در سال چک کنید. با انجام این کار شما از مشکلات زیادی در امان خواهید ماند. همچنین حواستان به بست‌های مشکل دار و سرباتری‌های خورده شده باشد. اگر باتری شما نیاز به پر کردن منظم الکترولیت دارد، آن را فراموش نکنید.

لاستیک‌ها بخشی از خودرو هستند که مستقیما با جاده در تماس‌اند، بنابراین حتما باید مراقبشان باشید. حواستان به زباله‌ها در جاده باشد، فشار باد لاستیک را روی مقدار درست تنظیم کنید و اجازه ندهید آج لاستیک بیش از حد ساییده شود. فرسودگی بیش از حد ممکن است باعث ترکیدن لاستیک شود. همچنین ممکن است پلیس‌ها در یک بررسی جاده‌ای شما را به خاطر فرسودگی لاستیک‌ها جریمه کنند. لاستیک زاپاستان را نیز در وضعیت مناسبی نگه دارید. اگر هرگز در زندگی‌تان لاستیک پنچر تعویض نکرده‌اید، هیچ اشکالی ندارد. همین حالا بهترین زمان برای تمرین است تا آمادگی لازم را در مواقع ضروری داشته باشید. راهنمای ما برای تعویض لاستیک خودرو را بخوانید.

اگر شما هم مانند اکثرمردم باشید، وقتی شخصی از شما بپرسد که دینام خودرویتان در چه وضعیتی است، به احتمال زیاد پاسخ خواهید داد:«دینام دیگر چیست؟» به هر حال، این قطعه‌ی مرموز مرتبا در خودروها خراب می‌شود و بنابراین دانستن نحوه‌ی تشخیص یک دینام معیوب می‌تواند کارساز باشد. معمولا روشن شدن یک چراغ قرمز روی داشبورد، اولین نشانه از خرابی دینام است. علائم دیگری مانند کم‌نور شدن چراغ‌های جلو یا افت شدید توان الکتریکی (یا افزایش دمای آب) می‌توانند نشانه‌هایی از خرابی دینام باشند. اگر هر کدام از موارد گفته شده اتفاق افتاد، باید هرچه سریعتر برای بررسی دینام به یک مکانیک مراجعه کنید.

مورد بعدی شاید خیلی واضح به نظر برسد، اما حتما توجه داشته باشید که سوخت درستی را درون باک خودرو می‌ریزید. این روزها در جهان انواع بیشتری از سوخت‌‌ها نسبت به گذشته در دسترس است و در نتیجه احتمال اشتباه کردن برای مالکان خودرو بیشتر می‌شود. یکی دیگر از مشکلات بسیار رایج، تمام شدن بنزین است. هیچ بهانه‌ای برای این یک مورد وجود ندارد. تنها لازم است که از قبل برنامه‌ریزی کنید و اجازه ندهید که آمپر بنزین از یک حدی پایینتر بیاید. همچنین این روزها اپلیکیشن‌های بسیاری هم وجود دارد که به شما می‌گویند نزدیک‌ترین پمپ بنزین کجاست.

چگونه ایمن باشیم

در صورت خرابی خودرو، اقداماتی وجود دارد که می‌توانید برای بهبود ایمنی انجام دهید. توصیه‌هایی در ادامه آورده شده است:

  • دنبال امن‌ترین مکان برای توقف بگردید و هر چقدر که می‌توانید به طرف راست پارک کنید.
  • چراغ‌های فلاشر را روشن کنید (چراغ‌های پارک را هم در صورت کم بودن دید روشن کنید).
  • هنگام خارج شدن از خودرو مراقب ترافیک باشید و همیشه از عبور از عرض جاده خودداری کنید.
  • کاملا خارج از جاده بایستید و نه در آن. اگر موانع ایمنی وجود دارد، پشت آن‌ها بروید.
  • با تلفن همراه خود با امداد جاده‌ای تماس بگیرید (یا اگر تلفن اضطراری جاده‌ای در اطراف وجود دارد و دسترسی به آن آسان است، از آن استفاده کنید).
  • در صورت امکان از در سمت راست پیاده شوید.
  • اگر پیاده شدن از ماشین ایمن نیست، در ماشین نشسته و کمربند ایمنی را ببندید.
  • بسیار مهم است که هوشیاری و آگاهی خود را از محیط اطراف حفظ کنید و اطمینان حاصل کنید که خرابی خودروی شما منجر به بروز خطرات دیگر برای شما و سایر رانندگان نمی‌شود.

کیت اضطراری خودرو به همراه داشته باشید

گاهی اوقات، حتی با وجود آمادگی‌های لازم، اتفاقات غیرمنتظره رخ می‌دهد. در این مواقع مهم است که تعدادی از اقلام اولیه را همراه خود داشته باشید تا بتوانید از پس این اتفاقات غیرمنتظره برآیید. یک کیت اولیه‌‌ی اضطراری خودرو باید شامل موارد زیر باشد:

  • تلفن همراه با شارژ کامل – این مورد بسیار مهم است؛ با تلفن همراه می‌توانید درخواست کمک کنید، مکان GPS خودتان را بررسی کنید و نزدیک‌ترین تعمیرگاه را پیدا کنید.
  • شارژر خودرو – برای خرید یک شارژر تلفن همراه باکیفیت هزینه کنید. با داشتن شارژرهای USB در خودرو همیشه می‌توانید گوشی خود را شارژ کنید.
  • کپسول آتش‌نشانی – در کمال تعجب بسیاری از خودروها کپسول آتش‌نشانی ندارند. این مورد می‌تواند جان شما را نجات دهد.
  • فشارسنج باد لاستیک – با یک فشارسنج جیبی به سرعت می‌توانید فشار لاستیک را بررسی کنید.
  • جعبه‌ی کمک‌های اولیه – مقداری چسب زخم، چسب پانسمان، ضد عفونی کننده، آسپیرین و سایر داروهای ضروری را بسته‌بندی کنید.
  • پانچو بارانی پلاستیکی یا کت بارانی – ممکن است در حین تعویض لاستیک هوا بارانی شود.
  • آب – همیشه یک ظرف آب اضافی هم برای خودتان و هم برای رادیاتور خودرو همراه داشته باشید.
  • ابزار – ابزارآلات اولیه می‌توانند مفید واقع شوند.
  • پارچه‌ی کهنه – در مواقع خرابی خودرو بسیار کارآمد است.
  • چراغ‌قوه و باتری – ممکن است خودرویتان در شب خراب شود.

خرابی در تونل

اگر خودرویتان در تونل خراب شد، فورا فلاشر و چراغ‌های پارک را روشن کنید.

در خودرو بمانید و کمربند ایمنی‌تان را ببندید. تونل‌های اصلی نظارت می‌شوند و اپراتورها در اسرع وقت کمک ارسال می‌کنند. خرابی در تونل باعث ایجاد ترافیک سنگینی می‌شود و ممکن است کمک‌ ارسالی کمی دیرتر از حد انتظار برسد بنابراین کمی صبور باشید.

از هر دستورالعملی که اپراتور تونل از طریق رادیو به شما می‌دهد، پیروی کنید. مطمئن باشید که کمک خواهد رسید. وفتی که خودرویتان در وسط یک تونل خراب ‌می‌شود، معمولا نیمی از شهر در عرض چند دقیقه از آن مطلع می‌شوند؛ مخصوصا اگر خرابی در ساعات شلوغ رخ دهد!

خرابی در جاهای دورافتاده‌تر

با اینکه خرابی خودرو در شهرهای شلوغ دردسرهای خودش را دارد، حداقل کمک در دسترس است.

در بخش‌های کم‌جمعیت‌تر آمادگی کامل و خودکفایی ضرورت بیشتری پیدا می‌کند. ممکن است تلفن همراه شما آنتن نداشته باشد و هیچ ماشینی از مسیر شما عبور نکند. در این حالت ممکن است که ساعت‌ها و حتی روزها در محل خرابی گیر کنید.

اگر قصد سفر به مناطق دوردست را دارید، خودرویتان باید در سلامت کامل باشد. یک گوشی ماهواره‌ای یا هر نوع وسیله ارتباطی مناسب دیگر به همراه داشته باشید. مقادیر زیادی آب، سوخت اضافی، قطعات یدکی ضروری و لاستیک زاپاس برای سفرتان به همراه داشته باشید.

هیچ مطلب مرتبطی وجود ندارد .

نظرات کاربران 0

*
*