فروش اقساطی خودرو نحوه دراوردن ماشین از گل - کار ویترین

نحوه دراوردن ماشین از گل

نحوه دراوردن ماشین از گل

گیر کردن ماشین در گل یا ماسه اتفاق ناخوشایند و کلافه‌کننده‌ای است. خوشبختانه، روش‌های کارآمد و ایمن گوناگونی وجود دارد که به کمک آن‌ها می‌توانید خودروی خود را بیرون بکشید.

یکی از این روش‌ها، بخصوص اگر تنها هستید، تماس با امداد جاده‌ای است. اگر تماس با امداد جاده‌ای برایتان مقدور نیست، نگران نباشید. روش‌های مختلفی برای خارج شدن ماشین از گل و ماسه وجود دارد.

اصول اولیه خارج کردن خودرو

اصول اولیه خارج کردن خودرو

قبل از آنکه بخواهید ماشین خود را خارج کنید، مهم است که با اصول ایمنی اولیه برای انجام این کار آشنایی داشته باشید تا از وخیم‎‌تر شدن شرایط جلوگیری نمایید. در اینجا چند نکته‌ی کلیدی آورده شده است که باید آن‌ها را به خاطر بسپارید:

  • اگرچه ممکن است در این شرایط وسوسه شوید و سعی کنید با گاز دادن ماشین را از گل یا ماسه خارج کنید، اما باید بدانید که اگر لاستیک ماشین بیش از حد بچرخد، به احتمال زیاد گودال عمیق‌تری ایجاد می‌شود. گردش مداوم موتور ماشینی که کاملاً گیر کرده، ممکن است به لاستیک‌ها، محورها، گیربکس‌ها و سیستم انتقال قدرت خودرو آسیب برساند و در بیشتر موارد باعث می‌شود تا ماشین به عمق بیشتری فرو برود.
  • اگر ماشین کاملاً گیر کرده، معمولاً بهترین روش این است که اصطکاک قسمت‌هایی که چرخ‌های محرک با زمین تماس دارد را افزایش دهید. در این راستا، می‌توانید کمی خودرو را به جلو و عقب حرکت دهید تا سطح محکم‌تری را در زیر لاستیک‌ها ایجاد نمایید.
  • به جلو و عقب راندن خودرو روشی کلیدی برای گیر نکردن در گل و ماسه است. این کار را تا زمان قرار گرفتن روی زمین محکم‌تر، انجام دهید.
  • گفتگو و ارتباط موضوع حائز اهمیتی است. اگر شما در حال کمک کردن به راننده هستید تا از وضعیت باتلاقی خلاص شود، باید بطور مداوم او را از اوضاع چرخ‌های محرک مطلع سازید.
  • متأسفانه هیچ یک از روش‌های خارج کردن خودرو از گل و ماسه بدون خطا نیستند. اثربخشی این روش‌ها، بسته به نوع وسیله‌ی نقلیه‌ای که گیر کرده و همچنین شدت گیر کردن ماشین، متفاوت خواهد بود. بنابراین، معمولاً روش آزمون و خطا برای خارج کردن ماشین، امری ضروری خواهد بود.

وضعیت را بررسی کنید

وضعیت را بررسی کنید

به منظور آنکه شانس بیشتری برای خارج کردن ماشین خود داشته باشید، درک شدت وضعیتی که در آن هستید، اهمیت زیادی دارد. اگر این امکان وجود دارد که بتوانید با خیال راحت از ماشین خود خارج شوید، جزئیاتی وجود دارد که می‌تواند مسیر اقدام صحیح را به شما نشان دهد. اگر چرخ‌ها به اندازه‌ای فرو رفته باشد که محور یا شاسی روی زمین قرار بگیرد، احتمالاً با دشواری بیشتری بتوانید خودروی خود را خارج کنید. سایر علائم هشدار‌دهنده عبارتند از فرو‌رفتن بیش از یک چرخ (بویژه چرخ‌های محرک)، فرورفتن در در مواد شل و لغزنده، یا نوسان بدنه‌ی ماشین به حدی که توزیع وزن را دگرگون کند و در نتیجه کشش چرخ‌های محرک را کاهش دهد.

روش استفاده از دو وسیله نقلیه

روش استفاده از دو وسیله نقلیه

اکنون که وضعیت را بررسی کرده اید، زمان آن رسیده است که سعی کنید وسیله نقلیه خود را خارج کنید. اولین روش، استفاده از دو وسیله نقلیه است. در صورتی که این روش به درستی اجرا شود می تواند موثر باشد، اما چند احتیاط ایمنی وجود دارد که قبل از انجام این روش باید به آن‌ها عمل کنید. برای شروع باید بدانید که خودروی شما باید ۴×۴ و دیفرانسیل قفل‌شونده داشته باشد. علاوه بر این، شما در هنگام بکارگیری این روش باید از تجهیزات متناسب با آن استفاده نمایید. این تجهیزات شامل تسمه بکسل ۴×۴ و نقاط اتکا مناسب است. هرگز از گیره‌ی توپی بکسل خودرو استفاده نکنید، زیرا ممکن است از جای خود جدا شده و به یک پرتابه‌ی خطرناک تبدیل شود. از طناب و زنجیر نیز استفاده نکنید، زیرا ممکن است پاره شده و به پرتابه‌ای خطرناک تبدیل شوند. در آخر، در حین انجام این کار، همه‌ی افراد حاضر در صحنه باید کاملاً از تسمه بکسل دور باشند.

برای اجرای این روش، ابتدا باید تسمه بکسل را به نقطه‌ی اتکا ماشینی که گیر کرده است وصل کنید. اتصال تسمه بکسل می‌تواند از ماشینی به ماشین دیگر متفاوت باشد. با این حال، معمولاً بیشتر تسمه‌های بکسل همراه با کتابچه‌ی راهنمای ایمنی ارائه می‌شوند که روش کار با آن را توضیح می‌دهد. بنابراین، برای اطمینان از اینکه تسمه به درستی وصل شده، حتما از کتابچه‌ی راهنما بهره ببرید. در مرحله‌ی بعد، تسمه‌ی بکسل را در مقابل خودروی گیر کرده، روی زمین قرار دهید و خودروی نجات را تا زمانی که به تسمه برسد، عقب بیاورید. سپس، تسمه بکسل را به خودروی نجات وصل کنید و دامپر (ضربه‌گیر) را در وسط تسمه قرار دهید. این وسیله باعث می‌شود تا در صورت پاره شدن تسمه، بخشی از نیرو را مهار نماید.

پیش از آنکه برای نجات اقدام نمایید، از اینکه رانندگان هر دو خودرو می‌توانند به وضوح با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند، اطمینان حاصل کنید. اکنون زمان تلاش برای نجات رسیده است. خودروی نجات باید طبق سیگنالی که از قبل توافق کرده اید ( معمولاً شمارش معکوس از سه)، شروع به حرکت کنترل‌شده (سرعتس که زیاد نباشد) رو به جلو کند. سپس، تسمه بکسل باید بطور کامل کشیده شود و دوباره به حالت اولیه خود برگردد تا خودروی گیر‌کرده را از گل یا ماسه خارج کند. هنگامی که راننده‌ی خودروی گیرکرده احساس کرد که تسمه بکسل خودرو را به سمت جلو می‌کشد، باید در یک خط مستقیم و مطابق با سرعت راننده‌ی نجات، به خودروی خود شتاب دهد. ممکن است لازم باشد تا برای به دست آوردن شتاب کافی، چندین بار تلاش کنید. بنابراین، در صورت لزوم این روند را تکرار نمایید.

روش خارج کردن ماشین با جلو و عقب کردن آن

روش خارج کردن ماشین با جلو و عقب کردن آن

اگر روش استفاده از دو ماشین ناموفق بود، چندین روش دیگر وجود دارد که می‌توانید برای بیرون کشیدن خودروی خود از آن‌ها استفاده کنید. روش بعدی، جلو و عقب کردن خودرو به شکل گهواره‌ای است. همانطور که قبلاً نیز به آن اشاره شد، حرکت‌های اندک رو به جلو و عقب، کلید رها شدن خودرو از این شرایط است. بر همین اساس، روش جلو و عقب کردن دقیقاً همان چیزی است که به آن نیاز داریم: خودروی خود را به صورت ریتمیک به جلو و عقب ببرید تا بتوانید به خودرو شتاب دهید.

استفاده از این روش مستلزم آن است که خودروی شما قادر به حرکت اندک به سمت جلو عقب باشد. بنابراین، اگر خودروی شما کاملاً گیر کرده باشد، بعید است که این روش مؤثر واقع شود.

اساساً، روش فوق به این صورت است که شما کمی به جلو شتاب می‌گیرید و سپس ماشین را روی دنده‌ی عقب گذاشته و به سمت عقب حرکت می‌دهید و دوباره دنده را روی حرکت رو به جلو قرار می‌دهید و شتاب می‌گیرید. در ماشین‌هایی که گیربکس اتوماتیک دارند باید کمترین دنده را انتخاب کنید، و در صورتی که خودروی شما گیربکس دستی دارد، باید ماشین را روی دنده‌ی دو یا سه قرار دهید. شما باید به آرامی شتاب بگیرید و سعی کنید بدون چرخاندن چرخ‌ها در جای خود، ماشین را به حرکت درآورید. شما به عنوان یک راننده باید بتوانید تشخیص دهید که خودروی چه زمانی شروع به شتاب گرفتن می‌کند. در اغلب موارد شما قادر خواهید بود تا خودروی خود را به اندازه‌ی کافی حرکت دهید و آن را بیرون بکشید.

خارج کردن ماشین به روش حفاری

خارج کردن ماشین به روش حفاری

روش حفاری تقریباً از نامش قابل تشخیص است. این روش می‌تواند بسیار کارآمد باشد. شما می‌توانید یک بیل بردارید (بهتر است که همیشه یک بیل را در کیت وسائل ضروری ماشین، قرار دهید)، و تا جایی که می‌توانید گل و لای اضافی را از اطراف لاستیک‌ها پاک کنید. اگر بیل در دسترستان نباشد، شما می‌توانید با کمک دست یا هر وسیله‌ی دیگری که در نزدیک شما است، این کار را انجام دهید. در واقع این روش باعث می‌شود تا بتوانید فضای بیشتری را برای حرکت ماشین و خروج از گل و لای ایجاد نمایید.

خارج کردن ماشین با استفاده از وسائل موجود

خارج کردن ماشین با استفاده از وسائل موجود

یکی از نکات کلیدی برای خارج کردن ماشین، ایجاد کشش میان لاستیک و زمین است. در بسیاری از مواقع، وسائل موجود در ماشین می‌توانند به کمک شما بیایند. برای مثال، قرار دادن کف‌پوش ماشین در زیر چرخ‌های محرک می‌تواند به ایجاد کشش و شتاب مورد نیاز کمک کند. در خودروهای دیفرانسیل عقب، کف‌پوش خودرو را زیر چرخ عقب سمت شاگرد قرار دهید. در خودروهایی که دیفرانسیل جلو هستند، کف‌پوش باید زیر چرخ جلو سمت راننده قرار بگیرد. البته همه‌ی این‌ها ممکن است بسته به شرایط شما متفاوت باشد. وسائل دیگری هستند که شما می‌توانید به کمک آن‌ها کشش مورد نظر میان لاستیک و زمین را ایجاد کنید. این وسائل عبارتند از: چوب، برگ، شن، سنگ، و ماسه. سعی کنید این اجسام را جلوی چرخ‌ها قرار دهید و به آرامی ماشین را به سمت جلو برانید.

در کمال تعجب می‌توان گفت که استفاده از خاک گربه، روش عالی برای خارج کردن ماشین از گل و لای است. به این ترتیب، همراه داشتن مقداری از آن برای استفاده در مواقع ضروری، ارزشمند خواهد بود.

روش افزایش وزن ماشین برای خارج کردن آن

روش افزایش وزن ماشین برای خارج کردن آن

روش دیگر برای بیرون کشیدن ماشین از گل و لای، توزیع مجدد وزن در خودرو با استفاده از ایجاد وزن اضافی روی چرخ‌های محرک است. بکارگیری این روش در خودروهایی که دیفرانسیل عقب هستند، بسیار مؤثر است. اگر وزن اضافی را به پشت چرخ‌ها اعمال کنید، ممکن است بتوانید با افزایش نیروی رو به پایین، وزن جلوی ماشین را کمتر کرده و از این طریق ماشین را خارج نمایید.

برای خودروهای دیفرانسیل عقب، هر جسم سنگینی را می‌توانید پیدا کنید و در صندلی عقب یا صندوق عقب قرار دهید. برای خودروهای دیفرانسیل جلو، می‌توانید هر گونه جسم سنگین را در قسمت جای پای شاگرد بگذارید. هرگز جسم سنگینی را روی کاپوت خودرو قرار ندهید. همچنین، هرگز اجازه ندهید که برای اضافه شدن به وزن خودرو، افراد روی کاپوت بنشینند. این کار می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

روش کاهش دادن باد لاستیک‌ها برای خارج کردن خودرو

روش کاهش دادن باد لاستیک‌ها برای خارج کردن خودرو

اگرچه از این روش باید به عنوان آخرین راه‌حل استفاده کرد، اما گاهی کاهش باد لاستیک می‌تواند به شما کمک کند تا از گل و لای خارج شوید. با این حال، شما تنها زمانی مجاز به استفاده از این روش خواهید بود که پمپ باد یا تلمبه همراه خود داشته باشید، زیرا در غیر این صورت این روش نا امن خواهد بود و شما را به دردسر خواهد انداخت.

با کاهش باد لاستیک، سطح لاستیک افزایش پیدا می‌کند و این امر باعث می‌شود تا نقطه‌ی تماس لاستیک با ماسه یا گل بیشتر شود. افزایش تماس آج لاستیک با سطح زمین می‌تواند منجر به افزایش اصطکاک لازم برای بیرون آمدن خودروی شما شود .

البته، شما حتماً باید بعد از خروج موفقیت‌آمیز خودرو، مجدداً لاستیک‌ها را با فشار توصیه شده باد بزنید.

نکات کلیدی

  • حرکات کوتاه رفت و برگشتی خودرو و اصطکاک آن با زمین، کلیدی برای رهایی خودرو از گل و ماسه است.
  • یافتن مؤثرترین روش برای خارج کردن خودرو، معمولاً مستلزم آزمون و خطا است.

هیچ مطلب مرتبطی وجود ندارد .

نظرات کاربران 0

*
*